Ce sunt draperiile blackout și dimout și la ce folosesc

O casă luminoasă e o casă primitoare și plină de energie pozitivă. Dar sunt momente în care vrei să te protejezi de lumina soarelui, pentru a te odihni mai bine sau pentru a conserva mai bine energia din casă. Draperiile blackout sunt confecționate din materiale de culoare mai închisă și texturi opace, astfel încât să lase lumina să intre în casă doar atunci când credeți că e binevenită.

Catifea blackout din colecția Inedit Design

Să nu fie lumină!

Draperiile blackout, bine alese și montate corect, pot bloca până la 100% din lumina solară. Sunt potrivite în dormitor sau în camera copilului, unde aveți nevoie de condiții de odihnă bune. Dacă aveți un copil mic și trebuie să puneți la punct un program special de somn pentru acesta, atunci trebuie să vă asigurați că lumina nu vă stă în cale.

De asemenea, cine vrea să se trezească mai devreme în weekend sau în concediu pentru că s-a făcut prea lumină prea devreme în dormitor? Odată cu schimbarea orei, s-ar putea să descoperiți că diminețile, cu tot farmecul lor, merită amânate uneori.

Catifea premium cu motive geometrice și abstracte

Nu doar acasă

Dacă acasă utilitatea lor este evidentă, există și alte contexte în care draperiile blackout sunt esențiale – în camerele de hotel care trebuie să asigure condiții optime de odihnă la orice oră, în clinici sau spitale, dar și în sălile de conferință unde poate uneori doriți să folosiți un videoproiector în cele mai bune condiții.

Lumina e doar începutul

Draperiile blackout știu să facă mai mult decât să țină, la cerere, lumina la distanță. Dată fiind textura lor solidă, ele au și rolul de a conserva energia din casă, economia putând fi semnificativă mai ales pe timpul verii. Poluarea fonică primește și ea o lovitură serioasă în casele echipate cu draperii blackout. Iar culoarea și materialul le face semnificativ mai rezistente – culoarea ține mai mult, rezistă la mai multe spălări etc.

Uneori „bezna” nu e răspunsul

Dacă în dormitoare, draperiile blackout sunt aproape indispensabile, în living sau în alte camere expuse luminii solare, nu vreți întotdeauna să faceți întuneric beznă. În acest caz, cea mai bună opțiune sunt draperiile dimout, care reduc expunerea la razele soarelui într-un procent mai mic, dar suficient pentru a vă oferi confortul dorit. Draperiile dimout au și avantajul de a fi disponibile într-o gamă de culori mai variată.

Material pentru draperii dimout
Gamă de materiale glitter dimout

Opțiuni și montaj

Dacă acum câțiva ani, opțiunile de draperii blackout sau dimout erau destul de restrânse, acum aveți la dispoziție mai multe variante dintre care să o alegeți pe cea mai inedită și potrivită casei. Putem lucra cu rulouri sau sisteme romane, pe rolete și plisee, catifele sau texturi la care poate nici nu v-ați gândit. Dar ne-am gândit noi, pentru asta suntem aici.

Draperiile de aceste tipuri își fac bine treaba dacă sunt corect montate. Dacă sunt prea distanțate de geam, sau nu sunt suficient de lungi / late, atunci efectul lor poate fi diminuat. Din fericire, lucrările noastre nu sunt doar inedite, ci și eficiente. Montajul profesionist este și el specialitatea noastră. Dacă v-ați hotărât să vă îmbunătățiți viața, să vă treziți mai odihniți și bine-dispuși, vă așteptăm în showroom-ul nostru de unde veți pleca, fără îndoială, mai inspirați și gata de schimbări inedite.

Abonare Newsletter

Acum îți decorăm și fereastra în care deschizi emailul. Primești un strop de culoare, sfaturi utile și cele mai noi oferte direct pe email!

Articolul anterior