Culorile Crăciunului 2021

Care sunt culorile pe care nu le poți dezlipi de sărbătorile de iarnă? În afara casei, în natură, ne-ar plăcea tuturor un Crăciun alb, ca în copilărie. Dar e mai greu să colorezi natura în alb după bunul plac, mai ales în această perioadă. În schimb, poți schimba atmosfera din casă, fără prea mult efort, adăugând un strop din magia sărbătorilor spațiului de care te bucuri alături de familia ta.

De ce ne plac decorațiunile de Crăciun

Științific, s-a demonstrat că decorul de Crăciun face să crească dopamina, hormonul senzației de bine. Pentru început, luminile și culorile strălucitoare ne transmit acea stare de bine și de liniște pe care o regăsim în armonia sărbătorilor acasă. Cromoterapia sau terapia prin culoare, despre care se crede că crește nivelul de energie și sporește fericirea, are un rol important aici. În plus, atmosfera este esențială –  cine poate rezista să zâmbească la vederea unui brad de Crăciun aprins pentru prima dată?

Desigur, în joc intră și factorul nostalgie. Pentru foarte mulți dintre noi, Crăciunul este un timp magic, al inocenței și bucuriei. Crăciunul este întoarcere la bucuria copilăriei. Prin bucuria copiilor noștri sau prin atmosfera de sărbătoare pe care o putem aduce prin decorațiunile interioare specifice sărbătorii.

Culorile care anunță sărbătoarea

Bradul este un element nelipsit. Toată lumea aduce un pic de verde în casă în anotimpul rece. De aici începe însă festivalul ingeniozității și creativității fiecăruia. Pe lângă podoabele din pom, puteți amplifica magia decorului festiv folosind și în celelalte elemente din casă – perdele, draperii, tapițerii, perne, alte obiecte – combinații de culori care să transmită aerul de Crăciun.

Clasic – Roșu și argintiu

Vă plac tradițiile și aerul clasic al Crăciunului? Atunci o să vă încânte căldura și veselia de roșu și auriu; plus că e aproape imposibil să greșești cu această combinație. Dacă vă umpleți și bradul și casa de roșu și auriu, aduceți în decor și flori. Crinii sau crăciunițele se poartă din ce în ce mai mult în această perioadă.

Roz pastel pentru un pic de drăgălășenie

Culoarea aceasta parcă ar fi coborâtă direct dintr-un basm. Într-o cameră în care aveți poate un pic de alb, de albastru pal sau vă înconjurați cu decorațiuni aurii, rozul se va simți de-a dreptul vedetă. Această variantă vă aduce în casă o temă modernă de Crăciun, o alternativă la tradiționalele roșii și verzi.

Rozul este o abordare nouă și interesantă a Crăciunului. În plus, rozul este în concordanță cu schema naturală de culori pe care tind să o aibă casele noastre, punând în valoare interioarele, mai degrabă decât să le confrunte. Iar dacă nu e deja prea mult pentru voi, știți cu ce merge bine de tot rozul? Cu sclipici. Cu plăcere!

Alb și argintiu pentru un aer nordic

Alb argintiu craciun 2021

Simplă și elegantă, combinația de argintiu cu verde este perfectă dacă vă plac decorațiunile scandinave. Argintiul înghețat dă întregului decor un aspect aproape înzăpezit (măcar în casă), iar verdele adaugă puțină căldură. Nu vă temeți de tonurile metalice. Ele pot adăuga o notă de lux și strălucire.

Dați căldura mai tare: Roșu, verde, maroniu și crem

Dacă vi se pare că o schemă tradițională de culoare roșie și verde este prea intensă, încercați să adăugați câteva tonuri de crem și maro. Delicatețea cremului și nuanța maronie vor îmblânzi combinația generală de culori, făcând-o mai plăcută pentru ochi. Mai mult, aceste culori mai calde vor face ca schema originală să pară mai confortabilă, adăugând căldură luminozității roșului și profunzime verdelui.

Pentru cei care nu se joacă după reguli – albastru și auriu

Aceste două culori pot părea incompatibile, deoarece auriul este practic un tip de galben (care este o culoare caldă), în timp ce albastrul aparține culorilor reci. Totuși, combinând albastrul cu auriu, vei primi o combinație armonioasă (și curajoasă). Paleta de culori albastru și auriu de Crăciun va arăta minunat în interioare care conțin deja culori reci, dar chiar dacă ai o culoare caldă pe pereți, poți merge pe elemente aurii și albastre. Căldura galbenă a aurului va completa cu ușurință tonurile mai calde de pe pereți.


Acestea sunt doar câteva idei. Casa ta, cu personalitatea ei, s-ar putea să ceară o altă combinație de culori care să îi vină mănușă. Suntem aici pentru idei, pentru accesorii și elemente decorative care să îți umple casa de bucurie. Toate inedite.

Abonare Newsletter

Acum îți decorăm și fereastra în care deschizi emailul. Primești un strop de culoare, sfaturi utile și cele mai noi oferte direct pe email!

Articolul anterior