Cum alegi perdelele și draperiile potrivite pentru o cameră

Atunci când alegeți perdele și draperii pentru o cameră, poate e o idee bună să lăsați în primul rând camera să „aleagă” ce i se potrivește cel mai bine. De câtă lumină naturală are nevoie spațiul? E o cameră mică? E destinată activităților curente sau odihnei?

Perdelele, din materiale de diferite consistențe, dau nu doar „tonul” camerei, dar asigură și intimitate, confidențialitate, deci nu pot lipsi din camerele de zi. Draperiile, fabricate din materiale mai groase care pot bloca ușor lumina soarelui sunt indispensabile în dormitor.

Grosimea materialului ar trebui să fie influențată, pe de o parte de lumina solară, pe de altă parte de starea de spirit a camerei. Țesăturile mai grele se potrivesc încăperilor cu un aer clasic, elegant, tradițional, în schimb dacă doriți un aer minimalist, atunci țesăturile transparente vor funcționa mai bine. Nu uitați, fiecare țesătură cade diferit de la înălțime, deci va arăta diferit atunci când e pliată.

Desigur, inclusiv cromatic, perdelele trebuie să se asorteze cu mobila și restul încăperii. Aici puteți decide pentru armonie sau contrast. Pentru un look plăcut ochiului, alegeți perdele și draperii în culori care să se potrivească bine cu nuanța pereților. Dacă vreți, în schimb ca draperiile să atragă toate privirile și să fie principalul lucru pe care îl vede cine intră în cameră, optați pentru o nuanță care să contrasteze cu mobilierul și pereții.

Pentru a te asigura că alegi bine, poți oricând cere o mână de ajutor. Sau mai bine zis, un ochi priceput și mâini sigure. Ne găsești în showroom-ul nostru din Iași, pe str. Canta, nr. 60

Abonare Newsletter

Acum îți decorăm și fereastra în care deschizi emailul. Primești un strop de culoare, sfaturi utile și cele mai noi oferte direct pe email!

Articolul anterior