Liniștea vine din interior. Dar o poți ajuta de afară

Trecem, cu toții, printr-o perioadă în care stresul, grijile și anormalul au devenit parte din viața noastră de zi cu zi. Cu toate lucrurile prin care trece lumea, e greu să regăsești echilibrul dinaintea momentelor de criză în care am intrat. Sunt momente în care vrem să îi ajutăm pe cei din jur și e bine să o facem cât putem. În același timp, fără a ne ajuta și pe noi înșiși, fără a reveni într-o stare de liniște și pace, va fi greu să fim deschiși pentru cei din jur.

La Inedit Design căutăm mereu soluții pentru a aduce binele în casele oamenilor și, de acolo, în sufletul lor. Iată câteva sfaturi pentru a vă crea o atmosferă liniștită în locul în care vă petreceți cel mai mult timp alături de cei dragi.

Tonurile neutre odihnesc privirea

Tonurile mai puțin colorate, neutre, sunt mai ușor de privit pentru ochi decât culorile strălucitoare. Spațiile decorate neutru aduc vibrații calme și liniștite, așa că simplificarea paletei de culori cu care vă înconjurați e un bun prim pas. Dacă mergeți pe tonuri neutre albe sau deschise (cum ar fi crem sau alb murdar), utilizați multă textură pentru a da un pic de viață decorului. Liniștea nu trebuie confundată cu plictiseala, așa că puteți găsi varietate în țesături și modele subtile. Puteți, apoi, adăuga ceva nuanțe de căldură, cum ar fi auriu, bronz deschis sau galben decolorat.

Faceți ordine și renunțați la ce e în plus

Uneori, casa se umple de lucruri la care suntem convinși că nu putem renunța. Dar când peste tot în jurul nostru e plin de obiecte diferite, ochii noștri nu mai au un loc liniștit pe care să își odihnească privirea. Sortați în dosare hârtiile și documentele care stau peste tot, puneți jucăriile în coșuri sau sertare și faceți-vă timp pentru a spăla vasele. Un teanc de vase murdare care așteaptă ostentativ sunt o sursă de stres. Dacă aveți multe dispozitive electronice, încercați să mascați sau să ascundeți cablurile. Mănunchiurile abundente de cabluri sunt un alt mod de bruiaj vizual.

Căutați o aromă de bine

Aromaterapia este un mod cunoscut și foarte eficient de relaxare, prin care te poți simți mai în largul tău. Lumânările sau alte obiecte parfumate pot transforma camera înseninându-ți ziua sau seara. Dacă aveți animale de companie sau copii mici prin preajmă, folosiți mai degrabă în momentele de relaxare solitară.

Odihniți-vă

Chiar dacă lucrați de acasă, încercați să lăsați munca la ușa dormitorului. Impuneți această limită pentru a dormi mai bine. Temperatura ideală pentru somn este, în funcție de confortul fiecăruia, între 18 și 21 de grade. Asigurați-vă că aveți draperii potrivite în dormitor. Lumina naturală are un rol esențial în asigurarea unei atmosfere odihnitoare, însă lumina puternică a soarelui dimineața ar putea avea un impact negativ asupra odihnei.

Mai personal e mai bine

E bine să urmăriți sfaturile specialiștilor (mai ales pe cele inedite pe care le primiți de la noi, desigur), dar nu uitați să aduceți în decorul casei elemente personale cu încărcătură sentimentală care să vă spună povestea. O casă e cu adevărat frumoasă când, prin toți porii, vorbește despre cei care îi dau viață. Fie că vorbim despre fotografii, tablouri, obiecte aduse dintr-o călătorie de care vă amintiți cu drag, păstrați-le aproape și puneți-le în valoare în jurul vostru. Vor ajuta la starea de bine pe care o căutați.

Împarte liniștea de acasă

Făcându-vă un bine, puteți face bine celor din jur. Dincolo de decorațiuni, liniștea adesea vine din bucuria de a o împărți cu ceilalți. Dacă aveți mai multe încăperi decât folosiți, puteți găzdui în această perioadă pe cineva aflat într-un moment foarte dificil. Sau puteți, atunci când sortați lucrurile, să le alegeți pe cele care pot cu adevărat ajuta pe cineva și le puteți dona – fie că e vorba de pături, haine groase, obiecte pentru copii etc.

Abonare Newsletter

Acum îți decorăm și fereastra în care deschizi emailul. Primești un strop de culoare, sfaturi utile și cele mai noi oferte direct pe email!

Articolul anterior