Tendințe de Design Interior în 2023

La fiecare final de an, ne luăm timp pentru a privi în urmă, pentru a face retrospective și a ne gândi la felul în care au trecut prin noi ultimele 12 luni și cu ce folos. În același timp, ne place să ne informăm și să „vedem” în viitor, să citim trenduri, să ne imaginăm cum vor arăta lumea și viața noastră în lunile care vor urma.

Să ne jucăm

Lumea designului interior este guvernată de reguli diferite de cele din lumea designului vestimentar, de exemplu. Nimeni – sau aproape nimeni – nu își redecorează complet casa la fiecare câteva luni pentru a fi „la zi” cu trendurile din domeniu. De aceea, abordările sunt mai degrabă atemporale și personale, casa noastră fiind un spațiu stabil, al durabilității, un reper în trecerea noastră prin timp. Ultimii ani ne-au făcut să căutăm să oferim spațiului în care locuim și un caracter mai practic, funcțional, iar acum designerii cred că, în căutarea unor schimbări, oamenii vor încerca să mai renunțe la variantele prea simple, la pereții albi și la mobilier uni (eventual bej) și să îmbrățișeze variante mai jucăușe. Un tapet interesant și un mobilier colorat sau cu accesorii cât mai vii vor face cu siguranță ca acasă să nu te mai simți ca „la muncă”. În oferta noastră găsești numeroase variante de tapet inedit sau de accesorii care sigur îți vor înveseli casa.

Din nou natura

Colecția Natura – Inedit Design

Un alt element al tendințelor anului 2023 (o continuare a direcției pe care am observat-o și în 2022) o reprezintă alegerea materialelor naturale, a lemnului de brad, a tonurilor pământii și a formelor organice. Nu e de mirare că natura este din nou în trend, pentru că de fapt nu a plecat niciodată de acolo. Până la urmă, ea rămâne sursă de inspirație pentru designeri, artiști, oameni preocupați de frumos și echilibru.  Colecțiile „Natura” și „Organic” din oferta Inedit Design oferă draperii și perdele care aduc natura aproape, dau culoare și căldură spațiilor interioare și oferă prospețime și relaxare. 

Culoare

Atunci când vorbim despre tendințele anului următor în design, mulți dintre noi își îndreaptă atenția spre Culoarea Anului „Pantone”. Anul acesta, alegerea este una curajoasă – viva magenta, o culoare strălucitoare și intensă. În general, lumea occidentală este mai reținută în a adopta culori atât de vii și puternice, dar această culoare dovedește o dată în plus nevoia de a ieși din monotonia casei ca „loc de muncă” și a ne colora din nou viețile. 

Magenta, nuanța anului 2023

Ce facem acasă e personal

Ne așteptăm să vedem ceva mai puțină aplecare spre a căuta „designul perfect” inspirat din fotografii bine regizate pentru instagram și să vedem o tendință de a decora cât mai personal spațiul în care trăim. Obiecte care înseamnă ceva pentru noi, amintiri plăcute vor ocupa un loc central. Atitudinea față de aceste elemente nu va mai fi aceea de a încerca să le încadrăm într-un design prestabilit, ci să construim designul în jurul lor și în funcție de ele.

Colecția „Organic” – Inedit Design

Dacă vreți să navigați mai ușor prin tendințele de design interior ale noului an și să găsiți nu doar ce se poartă ci și ce vi se potrivește, vă așteptăm în showroom-ul nostru din Iași, str. Canta nr.60 sau în noul nostru magazin online.

Abonare Newsletter

Acum îți decorăm și fereastra în care deschizi emailul. Primești un strop de culoare, sfaturi utile și cele mai noi oferte direct pe email!

Articolul anterior