Toamna se numără ideile pentru casă

Idei de design interior pentru toamna lui 2022

Schimbarea anotimpurilor vine la pachet cu schimbări în ritmul nostru interior, în felul în care ne distribuim energia între viața profesională și cea personală, în atmosfera din jurul nostru. Prin felul în care alegem să ne înconjurăm de un decor adecvat prin culori, nuanțe și texturi, putem să dăm o mână de ajutor felului în care trecem prin anotimpurile mai reci.  


Dacă pe parcursul verii, cei mai mulți dintre noi am ales să ne petrecem timpul în afara casei – în vacanțe, excursii, activități în aer liber – pentru a profita de vremea de afară, toamna ne face să ne regrupăm acolo unde ne simțim cel mai în siguranță – acasă. Nu e nevoie de schimbări majore pentru a ne adapta la toamnă, dar câteva detalii ne pot schimba starea interioară și ne pot da acea diferență de energie pozitivă de care avem atât de mare nevoie acum. 

Tendințele de design interior pentru toamna 2022

Cele trei cuvinte-cheie pentru tendințele acestui sezon par să fie modern, confortabil, organic. Una dintre schimbările tot mai în vogă o reprezintă inspirația pentru interioarele retro ale anilor 70, reinterpretate modern și alăturate elementelor naturale. Predomină tonurile pământii, precum verdele vânător, galbenul muștar și nuanțele maronii. De asemenea, anul acesta se poartă modelele tip tablă de șah, cu carouri albe și negre. Un astfel de tipar interesant  atrage imediat privirea, așa că trebuie folosit cu reținere și viziune – el poate „sparge” aspectul unei încăperi neutre, dar abordarea discretă e cea pe care ar fi bine să o aveți în vedere. 

Variații maronii, în ton cu toamna

Pentru spațiile comune, cum ar fi livingul sau sufrageria, observăm o revenire la paletele simple și discrete. Apropierea de natură e un trend tot mai puternic, care continuă din 2020 până acum. În această toamnă vedem o trecere de la verdele pădurii spre tonuri și materiale naturale cum ar fi piatra, texturi de bumbac și in moale, maro pământiu. O nuanță adesea trecută cu vederea, maroniul e un ton bogat care poate oferi o notă rafinată camerei de zi, mai interesant decât ocru și mai natural decât auriul.

Culori calde

E destul de intuitiv, ca la începutul sezonului rece să căutăm elemente de design care să ne facă spațiul intim mai cald și primitor. Într-un dormitor mai răcoros, roșul poate fi o alegere excelentă. După ce am văzut în ultimii ani cum nuanțele de portocaliu au devenit tot mai populare, acum roșul pare să fie dominant, asociat cu verdele – o culoare mai liniștită, pe tot parcursul sezonului. Roșu poate aduce senzația de confort. Folosit alături de alb-murdar sau de alte nuanțe neutre blânde, aduce căldură camerei. Se asortează frumos cu toate materialele naturale, precum lemnul, piatra, argila sau țesăturile naturale. 

Natura se schimbă – și noi odată cu ea

Modelele de inspirație naturală au o personalitate puternică și se fac imediat simțite în orice încăpere. Draperiile și materialele textile inspirate cu modele care amintesc de iarbă, de frunze sau chiar de piele se potrivesc de minune sezonului de toamnă. De la nuanțe discrete, moi, până la tonuri îndrăznețe, modelele naturale se poartă și în acest an în mare măsură. Colecția „Natura” de la Inedit Design oferă o mulțime de idei bune inspirate din natură, pentru a echilibra siguranța interioară a căminului cu nevoia permanentă de a fi conectați cadrului natural.

Chiar dacă vin după noi anotimpurile reci, la noi atmosfera e mereu caldă și prietenoasă. Ne găsești în showroom-ul nostru din Iași, din Str. Canta nr. 60, să vezi cu ochii tăi cum se poate schimba la „față” casa ta.

Abonare Newsletter

Acum îți decorăm și fereastra în care deschizi emailul. Primești un strop de culoare, sfaturi utile și cele mai noi oferte direct pe email!

Articolul anterior